Natuurcoaching

Steeds meer coaches kiezen ervoor om met hun cliënten naar buiten te gaan en al wandelend een coachgesprek te voeren. Dit wordt wandelcoaching genoemd. Wandelcoaching is niets meer dan al wandelend je cliënten begeleiden. Op zich biedt dit alleen al een krachtige meerwaarde op coaching binnen vier muren.

Een aantal voordelen op een rij:

  • Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke stem.
  • Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het blijkt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten.
  • In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.
  • Door de rustgevende werking van de natuur kunnen sessies langer duren, zonder dat het te veel wordt. In één wandeling van 3 uur, bereik je meer dan drie sessies van een uur, omdat je geen tijd kwijt raakt aan afsluiten en opnieuw beginnen. Wandelcoaching biedt daardoor de gelegenheid in een relatief korte periode diepgaand resultaat te boeken.

De meerwaarde van de werkwijze van Zin en Zakelijkheid
Zin en Zakelijkheid gaat letterlijk nog een stap verder dan alleen wandelen en praten. Zij gebruikt de natuur actief door te werken met metaforen en symbolieken.

Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces.

Een symbool biedt de mogelijkheid het probleem even uit je hoofd te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kan kijken. Dit leidt steevast tot heldere inzichten. Door het probleem visueel te maken, creëer je tevens een duidelijke verankering. Hetzelfde geldt voor symbolische handelingen. Keuzes die op deze wijze lijfelijk worden ervaren, zullen uiteindelijk echt en blijvend zijn.